Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Lär känna vår mekanikkonstruktör Tomas Andersson

Vem är du? Berätta lite om dig själv och din utbildningsbakgrund.

Jag är en värmlänning på 26 år som nuvarande är bosatt i Linköping. När jag fyllde 19 påbörjade jag mina studier på Linköpings universitet där jag pluggade till Civilingenjör inom design och produktutveckling. 5 år senare tog jag min examen och resten är historia.

 

Hur började din resa på Axelent Solutions och vad gjorde att du sökte dig till att jobba här?

En dag under hösten 2021 satt jag som många andra och scrollade igenom LinkedIn för att hitta ett nytt jobb. Bland annat såg jag då en annons från Axelent Solution som verkade lite extra intressant. Jag hade sedan länge tänkt att konsultrollen är där jag vill hamna eftersom det tillåter mig att testa på flera olika arbetsuppgifter under en kortare period.

 

Inte långt senare fick jag ett samtal av Andreas Lanz som berättade om ett potentiellt uppdrag i Linköping. Efter flera dialoger och ungefär en månads väntan fick jag en intervju på SAAB där jag redan dagen efter fick beskedet att jag fått jobbet. Så den 15:e November 2021 påbörjade jag min resa som Design Engineer tillsammans med Axelent Solutions AB.

Vad är ditt uppdrag just nu?

Idag sitter jag på SAAB Dynamics i Linköping som Mekanikkonstruktör. Vad jag utvecklar får jag av sekretesskäl dessvärre inte gå in på.

 

Vad tycker du är mest inspirerande med ditt jobb?

Det är kul att känna att man kan göra skillnad. Att varje uppgift man löser faktiskt hjälper andra i sitt arbete och att det går mot något bättre.

 

Kan du beskriva något som du gjort i ditt jobb som du är extra stolt över eller som varit extra roligt?

En dag fick jag en uppgift som krävde att jag satte alla mina tidigare erfarenheter på prov och även att jag lärde mig något nytt. En lång process på cirka en och en halv månad slutade med att problemet var löst och att det i framtiden antagligen inte kommer kunna ske igen. Den känslan, när man lyckats göra något och man får beröm för det, var riktigt härlig.