Om oss - Axelent Solutions

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Om oss Axelent Solutions

Ett ungt konsultföretag inom mekanikkonstruktion och produktutveckling med stor erfarenhet och kompetens från allt mellan erfarna ingenjörer till nyutbildade. Du hittar oss i hjärtat av Jönköping, närmare bestämt på Brunnsgatan 20.

Axelent- Solutions-småland

”Vi är nyfikna teknikkonsulter med rötterna inom småländsk tillverkningsindustri”

Som specialiserade teknikkonsulter hjälper vi er genom hela produktcykeln med allt från produktutveckling, materialflöden och effektivisering av produkt och produktion. På Axelent Solutions ser vi till att ni blir mer konkurrenskraftiga genom att effektivisera, utveckla och anpassa era produkter för framtidens marknad. Vår breda kunskap och ständiga nyfikenhet för tekniska lösningar verkar som en drivkraft till förbättringar till era utmaningar.

Detta jobbar vi med Våra expertisområden

Vårt team av konsulter består av allt från ingenjörer med lång erfarenhet till nyutbildade. De mest erfarna produktutvecklingskonsulterna med specialisering inom CAD och mekanikkonstruktion har omfattande bakgrund från olika branscher och kan införliva värdefulla insikter från sina tidigare uppdrag. Våra nyutbildade ingenjörer inom produktutveckling är kunniga inom den senaste tekniken, inklusive aspekter som hållbarhet och CAD-metodik, och kan applicera detta på er verksamhet. Genom vår breda kompetensmix är vi rustade att stödja våra kunder, oavsett om de är små eller stora, i deras utvecklingsprojekt oavsett var i processen de befinner sig.
 • Mekanikkonstruktion & Produktutveckling

  Vår blandning av kompetens gör att vi kan hjälpa er, stora som små företag, i utvecklingsprojekt oavsett i vilken fas ni befinner sig.

 • Teknisk Projektledning

  Med fokus på teknisk expertis och starka projektledningsfärdigheter skapar vi en helhetsinriktad lösning för att navigera genom projektets utmaningar.

 • Produktionsutveckling

  Vi har mångårig erfarenhet av att hjälpa industrier, stora som små, med produktionsutveckling i flera olika sammanhang och branscher.

 • Beräkning & simulering

  På Axelent Solutions har vi rätt kompetens för att beräkna traditionell hållfasthet, droptest, olika typer av krockar med mera.

sommaravslutning-axelent-solutions axelent-solutions-konsulter-team-event
axelent-solutions-blodomloppet-teambuilding

Axelent Group Vi är en del av Axelent Group

Axelent Group består av de fyra företagen Axelent, Axelent Engineering, Axelent Solutions, och Axelent Wire Tray. De fyra företagen delar visionen att göra svensk industri konkurrenskraftig genom automatisering, säkerhet, effektiva rutiner, funktion och kompetens. Moderbolaget Axelent har sitt huvudkontor i Hillerstorp och har rötterna i svensk tillverkningsindustri.

 

Gemensamt för alla bolag inom Axelent Group är vår interna strategi för en gemensam värdegrund som skapar en kultur där vi alla vill verka och arbeta. Vi kallar det One Axelent. One Axelent innefattar inkludering & teamwork, mellan medarbetare men även mellan våra bolag, både nationellt och globalt. Som medarbetare är man en del av familjen inom Axelent Group, oavsett vilket bolag man verkar inom.

JU Solar team

Sponsorskap Stolta sponsorer till JU Solar Team

JU Solar Team är en del utvecklingen av framtidens drivmedel. Med hjälp av den största förnybara naturkällan solen – ​följer vi deras spännande resa. Just nu siktar dem mot guld i World Solar Challenge 2023 med deras soldrivna bil ”Axelight”.

Axelent Group Visselblåsarfunktion

I vår visselblåsartjänst kan du lämna en rapport om misstanke om allvarliga missförhållanden.

Ta del av våra nyheter

Läs om vad som händer hos Axelent Solutions och för att få tips och råd i hur, var och när ni med fördel tar del av vår expertis