Vi välkomnar Mia Hultgren till oss - Axelent Solutions

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Vi välkomnar Mia Hultgren till oss

Mia Hultgren gjorde sitt examensarbete hos oss och är numera anställd konsult. Hon gör just nu sitt uppdrag mot Saab Dynamics i Linköping som konstruktör. Lär känna henne lite bättre i vår intervju – välkommen till oss!

Kan du berätta lite om vem du är och vad du har för intressen?
Jobbmässigt har jag ett stort intresse för teknik, mekanik och produktutveckling. Vilket sen har lett till mitt fritidsintresse för 3D-printing, där jag håller på att design en gitarr som ska gå att 3D-printa. Mina andra fritidsintressen är annars att spela klassisk gitarr, laga mat eller spela brädspel med mina vänner.

Du gjorde ditt examensarbete hos Axelent Solutions, kan du berätta lite om projektet?
Examensarbetet gick ut på att utvärdera en modul i 3DExperience för livscykelanalys, där man kan koppla bland annat processer och materialåtgång direkt på en produkts CAD-filer. Huvudsyftet med utvärderingen var att undersöka om modulen kunde komma över de barriärer som förhindrat liknande program att användas under produktutveckling för att utveckla mer miljövänliga produkter. Utöver det undersöktes även möjligheten till att använda modulen för deklaration av miljöpåverkan och utsläpp gentemot framtida EU-lagstiftning. Slutsatsen som jag och min kollega drog var att modulen hade stor potential till att användas i det praktiska arbetet när man utvecklar nya produkter, men att det samtidigt inte var lämpligt att användas i deklarationssyfte gentemot EU.

Vad kommer du jobba med här och vilka delar ser du mest fram emot i din nya roll?
Mitt första uppdrag blir att jobba mot Saab Dynamics i Linköping som konstruktör. Det jag ser mest fram emot i min roll är att få jobba med de krav som ställs på Saabs produkter. Exempelvis ska de klara av att användas i extrema miljöer, vilket skapar unika utmaningar.

Vad fick dig att söka till just Axelent Solutions?

Eftersom jag gjorde mitt examensarbete hos Axelent Solutions kändes det naturligt att fortsätta där, särskilt eftersom jag tycker om stämningen bland kollegorna. Jag fick även intrycket av att Axelent Solutions ville satsa mer på spetskompetens och ny teknik jämfört med andra konsultbolag. Sen blev jag erbjuden en tjänst med uppdrag mot Saab, vars uppgift passade mig bra.

Om du fick välja en superkraft, vilken skulle det vara? 
Jag skulle välja shapeshifting. Tänk att alltid kunna passa i det man klär sig i? Låter ju hur härligt som helst! Är skorna för trånga? Då är det bara att anpassa fötterna i stället. Finns inte den skjortan du vill ha i din storlek? Inga problem, möjligheterna är oändliga!

LCA-x-protect-axelent-solutions

Läs om Mia och Pontus examensarbete på Axelent Solutions.