När blir behovet av specialkompetens en konsultlösning? - Axelent Solutions

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

När blir behovet av specialkompetens en konsultlösning?

Axelent Solutions har en stark vision; våra konsulter ska hjälpa kunden att bli mer konkurrenskraftig och leda dem in i framtiden. Det gör vi genom att erbjuda vår spetskompetens i en flexibel och kundunik konsultlösning.
Men hur vet man att det är en konsult man behöver? Det finns flera tillfällen där behovet av spetskompetens kan tillgodoses i en konsultlösning.

andreas-lanz-konsultlösning

Andreas Lanz Vår vd Andreas Lanz förklarar hur Axelent Solutions konsulterbjudande är en lönsam lösning.

– Generellt är våra konsulter aktuella när det inte är möjligt att anställa egen kompetens. Behovet kan komma både väl förberett och helt oförberett. Ibland handlar det om ett akut problem som behöver få en snabb lösning, ibland uppstår behovet i samband med en utvecklingsresa eller processer som behöver effektiviseras. För att tillgodose varje kundunikt behov är vi en flexibel och snabbfotad partner som ställer om, on demand. Med rätt expertis kan man undvika många onödiga fallgropar på vägen.

 

– Vi är en flexibel teknikpartner till bolag som behöver hjälp i både specifika frågor och större projekt. Därför erbjuder vi helt kundanpassade lösningar utifrån våra kunders specifikationer. Hos oss finns konsulter som har specifik expertis men också generalister som kan komma in och bidra med nya ögon i verksamheten.

En konsultlösning behöver inte kännas annorlunda mot en helt vanlig anställning. Samtidigt är möjligheterna oändliga. Beroende på uppdrag och vad kunden önskar kan konsulten jobba från Axelent Solutions kontor eller ute i kundens verksamhet. Våra konsulter befinner sig gärna hos kunden för att bidra med mer än bara sin expertis. Ja, en konsult kan faktiskt bidra med nya infallsvinklar men även gott humör och härliga snack på lunchrasten också.

– Med en tydlig tidplan kan konsulten lägga full fokus på att lösa kundens utmaningar och erbjuda snabba lösningar på problem. En sådan lösning frigör tid åt kunden att fokusera på kärnan i verksamheten. Det bästa med Axelent Solutions är att våra konsulter är väl utvalda och kunniga inom sitt område. Därför vågar jag skryta med att vi vet vad vi pratar om. Vi är specialister på att hitta lönsamma lösningar för kundens verksamhet.

Men det är bara några av fördelarna med att anlita en konsult. En konsult kan nämligen initiera eller fortsätta en större förändringsresa, bidra med helhetsperspektiv eller driva egna projekt. Våra teknikkonsulter erbjuder expertis inom fyra olika affärsområden; Produktutveckling inom mekanikkonstruktion, produktionsutveckling, beräkning & simulering och PLM-lösningar. Det innebär uppdrag som att reducera kostnader i processer, beräkna hållfastheten i produkter som ska till produktion samt förbättring av produktionen i form av effektivare produktionslinjer eller ökad beläggning. Bara fantasin sätter gränser.

– Vi vill erbjuda mer än bara en konsulttjänst. Vi vill vara en del av verksamheten och finnas med som bollplank och stöd när kunden möter hinder. Därför erbjuder vi alltid externa rekryteringsprocesser där kunden själv får rekrytera sin konsult. Vi presenterar givetvis bara kandidater vi tror passar verksamheten men tycker det är viktigt att kunden själv får möjlighet att känna på kandidatens relevans för uppdraget.

axelent-solutions-fredrik-erling-x-protect

Våra lösningar Vi är med er hela vägen från idé till utveckling och tillverkning

Vi är specialiserade teknikkonsulter som hjälper företag genom hela produktcykeln med allt från produktutveckling, materialflöden och effektivisering av produkt och produktion.