Rijad Omashi om sitt uppdrag inom kvalitetssäkring

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Intervju med Rijad Omashi om kvalitetssäkring

Vi har intervjuat Rijad Omashi, konsult, där han delar med sig av sitt nuvarande uppdrag med fokus på kvalitetssäkring. Han beskriver sin roll i att granska och verifiera dokumentation, vad som är viktigt för att upprätthålla hög kvalitet, och hur han hanterar utmaningar i sitt arbete.

Intervju Rijad, konsult på Axelent Solutions Berätta lite om ditt nuvarande uppdrag

I min nuvarande roll arbetar jag med att kvalitetssäkra dokumentation och säkerställa att allt material är korrekt och i linje med våra riktlinjer innan det godkänns för vidare användning. Arbetet kräver noggrannhet och ett strukturerat förhållningssätt, där jag granskar och verifierar information för att minimera risken för fel och missförstånd. Tydlig kommunikation är också en central del av min arbetsprocess – det är viktigt att alla berörda parter har den information de behöver för att allt ska flyta på smidigt och effektivt.

 

Vad tycker du är viktigast i rollen som kvalitetssäkrare?

Noggrannhet och struktur är grundläggande. Som kvalitetssäkrare är det avgörande att ha ett öga för detaljer och kunna följa etablerade processer. Kommunikation är också en viktig faktor, särskilt när det gäller att säkerställa att alla i teamet är medvetna om vad som krävs för att upprätthålla kvaliteten. Att vara metodisk och kunna hantera flera uppgifter samtidigt är också en stor fördel, särskilt när arbetet innefattar tidskänsliga projekt.

Vilka utmaningar stöter du på och hur hanterar du dem?

En utmaning är att balansera noggrannhet med effektivitet i situationer där snabba beslut krävs. När ändringar måste godkännas snabbt för att hålla projekt på schema, är det lätt att missa små detaljer. Därför är det viktigt att ha en strukturerad granskningsprocess som gör det möjligt att snabbt identifiera och åtgärda potentiella problem innan de eskalerar. Effektiv kommunikation med alla inblandade är också en nyckel, eftersom det hjälper till att förebygga missförstånd.

 

Vad är det roligaste med att arbeta som konsult?

Det bästa med konsultrollen är den ständiga möjligheten till lärande och utveckling. Varje nytt uppdrag ger mig chansen att få insikt i olika branscher och arbetsmetoder, vilket breddar min erfarenhet och gör att jag alltid får något nytt att ta med mig. Jag uppskattar också möjligheten att bidra till olika team och hjälpa dem att nå sina mål. Den dynamiska miljön, där jag får arbeta med olika människor och bygga relationer, gör arbetet både utmanande och tillfredsställande. Att se ett projekt utvecklas från idé till färdig produkt är en otroligt givande process.

Läs mer om teknisk projektledning