Vi erbjuder expertis för Digital tvilling - Axelent Solutions

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Vi erbjuder expertis för Digital tvilling

Digital-twin-axelent-solutions

Vad är en digital tvilling och vilka är fördelarna?

En digital tvilling är en virtuell representation eller kopia av en fysisk produkt, process eller system. Den skapas genom en kombination av datainsamling, sensorer och modelleringstekniker för att skapa en realtidsmodell av den fysiska produktionen, produkten eller systemet. Digitala tvillingar kan vara användbara inom olika områden, inklusive produktion och tillverkning.

Digital tvilling När det kommer till produktion så kan en digital tvilling hjälpa till att skapa en lönsammare produktionsmiljö genom några av följande fördelar:

• Optimering av processer: Genom att simulera i den digitala tvillingen kan man testa olika scenarier och justeringar utan att påverka den faktiska produktionen.

• Felavkänning och förutsägelse: Genom att övervaka och analysera data från den digitala tvillingen kan man upptäcka avvikelser och fel i realtid.

• Minskade kostnader: Genom att använda den digitala tvillingen kan man identifiera och optimera resursutnyttjanden, materialflöden och energiförbrukning. Detta kan i sin tur leda till minskade kostnader och ökad lönsamhet.

Digital tvilling produktion

Produktionsutveckling Vi på Axelent Solutions erbjuder implementering av digital tvilling

Vi på Axelent Solutions kan hjälpa er genom att återskapa er produktion digital, vilket ger er en omfattande översikt över er verksamhet. Genom att skapa en digital modell av er produktionsprocess kan ni identifiera eventuella begränsningar eller flaskhalsar i ert materialflöde, vilket möjliggör förbättringar utan att behöva stoppa produktionen. Vi erbjuder er de verktyg och den expertis som behövs för att skapa detta.

En digital tvilling tillåter dig att:

  • Analysera – balans mellan arbete och automatisering för att beräkna framtida utrustningskostnader.
  • Öka synlighet – vilket förhindrar fel och kostsamma risker.
  • Minska – fysiska och dyra prototyper för att testa innovationer.
Digital tvilling

Vill du lära dig mer om hur en digital tvilling kan möjliggöra ett mer hållbart fokus inom tillverkningen? Läs artikeln ”Virtual Realities: how can digital twin technology turn manufacturing green?” från Dassault Systèmes.

Mirko-Miljevic

PLM & Applikationsutveckling

För mer info om våra PLM & Applikationsutveckling, kontakta vår säljare Mirko Miljevic.