Digital tvilling av sin fabrik, användbart på flera sätt - Axelent Solutions

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Digital tvilling av sin fabrik, användbart på flera sätt

Att ha en digital tvilling av sin fabrik kan vara mycket användbart på flera sätt. En digital tvilling har en automatisk dataöverföring mellan den fysiska fabriken och den virtuella digitala tvillingen. Med det menas att om en ändring skulle ske på någon av platserna skulle det upptäckas av andra.

Genom en digital tvilling kan man smidigt få ut data som i vanliga fall kräver en hel del arbete. Det kan exempelvis vara hur långt en operatör går på en arbetsdag, cykeltider på olika stationer eller beläggningsgraden hos maskiner. Allt utan att påverka produktionstiden. Du kan även testa olika scenarier och hitta flaskhalsar. En digital tvilling passar därför också utmärkt för att implementera ¹Lean production i sin fabrik.

I det här webbinariet beskriver Joel Nilsson, produktionstekniker på Axelent Solutions fördelarna med att ha en digital tvilling av sin verksamhet. Detta kommer han göra i mjukvaran Delmia, där vi kommer skapa exakta flöden och få ut detaljerade data om alla processer.

¹Lean production är en ideologi vars syfte är att maximera kundnyttan och samtidigt minimera slöseri av resurser genom olika typer av effektiviseringar och rationaliseringar.

Digital tvilling webbinar Digital tvilling – Delmia
Moduler Delmia Moduler Delmia