Hugo Sörensen berättar om sin upplärningsperiod på Axelent AB - Axelent Solutions

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Hugo Sörensen berättar om sin upplärningsperiod på Axelent AB

Hugo Sörensen har sin upplärningsperiod på Axelent AB i Hillerstorp där han har varit i snart 7 månader. Där jobbar han som mekanikkonstruktör på R&D avdelningen. Läs om hur en vanlig arbetsdag ser ut för honom, vad som ligger i fokus just nu och vad han tar med sig från dessa månader.

Hugo Sörensen Hugo Sörensen

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Jag börjar alltid dagen med en kaffe, där viker jag mig aldrig.

En dag är aldrig den andra lik så att säga. Man byter bana i ett koncept då en ny idé börjar ta form. Ett test gick inte riktigt som man hoppades på, man behöver tillverka en prototyp och montera upp. En guide man har skrivit behöver korrekturläsas och justeras. Man upptäcker något som behövs åtgärdas innan ett problem uppstår, man hjälper andra i deras projekt då de kanske har kört fast och behöver en ny synvinkel på det hela. Eller så stöter man på en så enkel sak som att kaffemaskinen behöver tömmas. Detta är bara ett fåtal uppgifter som kan falla på ens knä under en dag, men det är ju även den variationen som gör att man aldrig tröttnar på det man gör.

”Att komma in i rollen som konstruktör rent praktiskt i stället för teoretiskt som på högskolan gör att man lär sig något nytt varje dag.”

Vart ligger fokus på i ditt arbete just nu?

Mitt fokus i dagsläget ligger på ett diverse uppgifter som behöver utföras. För tillfället lägger jag extra stort fokus på våra dörrmoduler.

Är det något speciellt ni jobbar med produktutvecklingsmässigt just nu som du kan berätta om?

Jag kan inte gå in i exakt vad, men jag jobbar en del med både nyutveckling av produkter samt förbättring av befintliga.

Vad tar du med dig av dessa månader på Axelent?

Mina månader här på Axelent har varit väldigt lärorika. Jag har kommit in i rollen som konstruktör rent praktiskt i stället för teoretiskt som på högskolan, vilket gör att jag lär mig något nytt i princip varje dag. Det har jag att tacka alla kunskapsrika personer här på R&D som är med i vårt dagliga arbete. Jag kommer absolut ta med mig kunskap och lärdomar jag har fått under min tid här till framtida projekt och uppdrag.