Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

JU Solar Team medverkade på event på Scandinavian Raceway i Anderstorp

I helgen var JU Solar Team som Axelent är huvudsponsorer till, på plats på eventet ”El för alla – alla för el” som hölls på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Elbil Sverige var arrangör för eventet som lockade många besökare under helgen. På eventet fanns bilåterförsäljare på plats, chans att testköra nyare elbilar, mini-race för barn och flera montrar.

 

Vi passade på att ställa några frågor till Rickard Surtevall – medlem i JU Solar Team projektet. Solbilsprojektet drivs som en kurs på Tekniska Högskola (JTH) vid Jönköping University (JU) som startade år 2013. Sedan dess har en bil producerats varje år av studenter och Rickard tillsammans med övriga i teamet jobbar på att ta fram den sjätte bilen.

Vad är syftet med eventet ”El för alla – alla för el”?

Eventet är främst till för att erbjuda kunskap om elfordon och öka medvetenheten kring alternativa drivmedel. Vi har haft många besökare i vår monter där vi pratat om vårt projekt och sjätte generationens solcellsbil vilket har varit jättekul! Det är många som är intresserade av projektet och vill veta mer om det vi gör.

 

Kan du berätta lite med ert projekt?

Projektet är en kurs som Jönköping University (JU) erbjuder som man går utöver sina övriga studier. Totalt är den på 60 hp där man först går en introduktionskurs följt av ytterligare tre delar. Just nu är jag inne på del ett. Vi har alla i teamet kunskaper som vävs samman där nischade delar som ingår är El, Mekanik/Chassi, Aerodynamik & design, Marknadsföring, externa relationer & logistik.

 

Vad väntar framåt?

Om någon vecka medverkar vi på ett insparksevent i Jönköping för att öka medvetenheten hos studenter kring solenergi ur ett hållbarhetsperspektiv. Som det ser ut just nu blir det också flytt till en ny lokal där vi kan arbeta på en större yta med projektet. I oktober 2023 väntar såklart också race i Australien på Bridgetone World Solar Challenge som är världens största race för solcellsdrivna bilar. Loppet är på drygt 300 mil och sträcker sig från Darwin i norr till Adelaide i söder.

 

Vi ser fram emot att följa er spännande resa framåt.