Effektiva förbättringar med en kostnadsfri nulägesanalys

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Effektiva förbättringar med en kostnadsfri nulägesanalys

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder en gratis Rapid Plant Assessment som en del av vårt engagemang för att hjälpa dem att förbättra sina produktionsprocesser.

Rapid Plant Assessment (RPA) är en metod utvecklad för att snabbt och effektivt genomföra en nulägesanalys av en produktionsanläggning. Denna metod är baserad på visuella observationer och ett strukturerat angreppssätt för att analysera en fabrik eller produktionsmiljö på så kort tid som möjligt, ofta inom 30 minuter till en timme. Genom att gå igenom anläggningen och ställa specifika frågor, som rör allt från arbetsflöden, layout, och maskinutnyttjande till underhåll och säkerhet, kan vi snabbt identifiera styrkor, svagheter och möjliga förbättringsområden.

RPA utgår från en checklista med fokus på nyckelområden som:

  • Materialflöde: Hur effektivt rör sig råvaror och produkter genom anläggningen?
  • Maskinprestanda: Är utrustningen modern, väl underhållen och effektiv?
  • Arbetsflöden: Är det en tydlig och smidig process från början till slut?
  • Organisatoriska faktorer: Hur väl samordnade är arbetslag och ledning?
  • Kvalitet och säkerhet: Finns det höga standarder för produktkvalitet och arbetsmiljö?

 

Fördelarna med en RPA är att den snabbt ger insikter som kan leda till konkreta åtgärder för att förbättra produktivitet, effektivitet och säkerhet i produktionen, ofta utan att behöva en djupare analys direkt. Det ger dig en grund för beslut om vidare investeringar eller förbättringsarbeten.

Så erbjuder vi RPA-tjänsten gratis till våra kunder:

Våra experter besöker er anläggning och genomför en fullständig RPA på plats utan kostnad. Efter genomgången levererar vi en presentation med observationer och identifierade förbättringsområden som kan förbättra effektiviteten och kvaliteten i er produktion.

Denna tjänst ger våra kunder möjlighet att dra nytta av vår erfarenhet och expertis för att snabbt identifiera möjligheter till förbättringar, vilket i sin tur leder till ökad konkurrenskraft, utan att behöva göra några initiala investeringar.

Produktionsutveckling Niklas Falk Tellman +46 (0) 36 538 65 niklas.falk@axelentsolutions.se

Vill du bli kontaktad?

Kul! Fyll bara i dina kontaktuppgifter så återkommer vi!