Produktionsutveckling som stärker din konkurrenskraft

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Produktionsutveckling som effektiviserar din verksamhet och ökar lönsamheten

I dagens snabbt föränderliga och teknologiskt krävande marknad är produktionsutveckling nyckeln till att säkerställa hög effektivitet, lönsamhet och kvalitet inom tillverkning. Vi hjälper företag att skapa flexibla, anpassningsbara och konkurrenskraftiga produktionsmiljöer genom att noggrant analysera och optimera arbetsflöden, materialhantering och tekniska lösningar

Genom att reducera slöseri och ineffektivitet, samt optimera resursanvändningen, kan företag producera mer med färre resurser. Resultatet blir kortare ledtider, lägre kostnader och en strömlinjeformad produktion som stärker lönsamheten på lång sikt.
Vi på Axelent Solutions har expertis inom produktionsutveckling och erbjuder specialiserad kompetens inom fem centrala områden: Lean, produktionsutveckling, simulering, automation och logistik.

Lean

Lean-principer handlar om att eliminera slöseri och maximera värdeskapande aktiviteter. Genom att kontinuerligt förbättra processer och ta bort onödiga moment ökar vi både produktiviteten och kvaliteten, vilket resulterar i kortare ledtider och sänkta kostnader. Våra verktyg inkluderar flaskhalsreducering, OEE/TAK-analys, Kaizen, värdeflödesanalys (VSM), samt 5S, TQM och TPM, som alla hjälper företag att maximera produktiviteten och optimera hela produktionssystemet.

Produktionsutveckling

Vi arbetar med att utveckla och optimera hela tillverkningsprocessen för att maximera effektiviteten och öka lönsamheten. Våra tekniker omfattar tidsstudier, frekvensstudier, SMED för att minska ställtider, samt linjebalansering och ergonomiska lösningar för att förbättra både arbetsflöden och arbetsmiljö. Med vår agila tillverkningsfilosofi säkerställer vi att produktionen snabbt kan anpassas till marknadens förändringar, och vi använder kvalitetsverktyg för att säkerställa hög standard i alla processer.

Simulering

Simulering är en kraftfull metod för att testa och optimera produktionsflöden innan de implementeras i verkligheten. Genom digitala tvillingar och flödessimuleringar identifierar vi flaskhalsar och ineffektiva processer, vilket minskar risker och förbättrar beslutsunderlaget. Det leder till en kapacitetsoptimerad och kostnadseffektiv produktion.

Automation

Automation är en grundpelare i modern produktionsutveckling. Genom att automatisera repetitiva arbetsmoment ökar både produktionshastigheten och noggrannheten, vilket leder till lägre kostnader och högre flexibilitet. Vi erbjuder förstudier, konceptutveckling och investeringsanalyser för att hitta rätt automationslösningar som passar er verksamhet.

Logistik

Effektiv logistik är en viktig del av produktionsutveckling. Genom att optimera flödet av material och information genom hela värdekedjan, från leverantörer till slutkund, kan vi minska kostnader och ledtider. Vi förbättrar fabrik- och lagerlayout, flödesscheman, och erbjuder lösningar för lageroptimering och lagerstyrning, vilket resulterar i en mer effektiv och strömlinjeformad logistikprocess.

Vi hjälper dig att ta din produktion till nästa nivå

Som produktionsansvarig står du inför många utmaningar när det gäller att förbättra din tillverkningsprocess. Hos Axelent Solutions har vi den tekniska expertisen och de beprövade lösningarna för att optimera hela din produktion. Oavsett om du behöver hjälp med Lean, simulering, automation eller logistik, arbetar vi nära dig för att skapa de mest effektiva lösningarna för dina behov.

 

Vill du ta din produktion till nästa nivå? Kontakta oss på Axelent Solutions för en skräddarsydd lösning och upptäck hur våra expertlösningar inom produktionsutveckling kan öka din konkurrenskraft

Produktionsutveckling Niklas Falk Tellman +46 (0) 36 538 65 niklas.falk@axelentsolutions.se

Vill du bli kontaktad?

Kul! Fyll bara i dina kontaktuppgifter så återkommer vi!