Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Joel Nilsson berättar om sitt examensarbete med fokus på produktionssimulering

Produktionslina-digital-tvilling

Joel Nilsson, numera anställd som produktionstekniker på Axelent Solutions gjorde i våras tillsammans med sin samarbetspartner, Gustaf Malmsjö sitt examensarbete hos oss. Här berättar han om deras examensarbete och hur det sedan ledde till en anställning.

 

– När jag började mitt femte år på Chalmers var Covid-pandemin fortfarande aktuell och mina tankar gick till examenarbeten som kunde göras mestadels på distans. Då jag och min samarbetspartner båda bott på annan ort under pandemin, och ville gärna bo kvar, så sökte vi något som låg mellan Värnamo, där jag bodde och Malmö, där han bodde.
Till slut hittade vi Axelent Solutions i Jönköping som godkändes av min partner i Malmö. Där kom vi i kontakt med Andreas Lanz som ville att vi skulle utforska en del av en mjukvara kallad Delmia, och tillämpa dess funktioner på Axelent AB:s lokaler i Hillerstorp. Där fick vi se produktionslinan X-line 3 och vi kom gemensamt fram till att vi skulle utvärdera Delmia samtidigt som vi skulle försöka hitta förbättrings- och optimeringsförslag på produktionslinan.

Examensarbete Axelent Solutions

”- Redan innan presentationen blev det klart att jag skulle fortsätta hos Axelent Solutions som Produktionstekniker och jag har trivts sedan första början.”

 

– Den delen av Delmia vi skulle fokusera på används inom produktionssimulering, och efter en dryg vecka med datainsamling kunde vi påbörja arbetet med att bygga upp den fysiska produktionslinan virtuellt. När nulägesmodellen fick fram samma antal produkter per dag som den fysiska, påbörjades optimeringsfasen där vi implementerade olika förbättringsförslag som vi funderat över under processens gång. Efter att ha jämfört olika versioner av förbättringar, blev slutsatsen att en fullt automatisk produktionslina gav bäst resultat.

 

Resultatet av utvärderingen av Delmia samt de digitala modellerna presenterades i Hillerstorp för företagshandledare och intresserad personal, samt på Chalmers för den akademiska motsvarigheten. Redan innan presentationen blev det klart att jag skulle fortsätta hos Axelent Solutions som Produktionstekniker och jag har trivts sedan första början.