Vi välkomnar Andreas Lanz som ny VD för Axelent Solutions - Axelent Solutions

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Vi välkomnar Andreas Lanz som ny VD för Axelent Solutions

Vem är du Andreas?

Jag är en glad och positiv 39 åring som är född och uppvuxen i Jönköping men har spenderat de senaste 15 åren i Stockholm för studier och arbete.

 

Som person skulle jag säga att jag är omtänksam och otroligt nyfiken när det kommer till att träffa nya människor eller bekanta mig med framtida tekniker och produkter. Som sig bör i den här staden är jag hockeytokig, tackar inte nej till någon fysisk sportaktivitet och skulle jag inte blivit ingenjör så kunde jag likaväl ha blivit en DJ på Ibiza. Älskar musik och har en förkärlek till House.

 

Kopplat till mitt ledarskap vill jag föregå med gott exempel och jag utför mer än gärna en uppgift med glimten i ögat. Finns ingen glädje i det man gör så kommer resultatet att bli därefter. Att ha kul tillsammans på arbetet är oerhört viktigt.

Vad är ditt uppdrag på Axelent Solutions?

Jag arbetar utefter en treårsplan där siktet är inställt på att dubblera vår verksamhet när det kommer till omsättning. Det innebär att vi har en stark tillväxtresa framför oss och målsättningen är att bli en etablerad konsultpartner och det självklara valet för våra kunder. Min personliga målsättning är att vi ska bli regionens bästa arbetsgivare inom vår bransch vilket kommer att ställa stora krav på hur vi agerar som arbetsgivare, vad vi kan erbjuda våra medarbetare och vilka uppdrag vi har.

Vad har du för bakgrund?

I grund och botten har jag en civilingenjörsexamen från KTH inom Integrerad Produktutveckling och jag inledde min karriär som projektingenjör inom ett nystartad cleantech-bolag som bolaget första anställde. Mycket lärorik period i mitt liv. Efter det har jag arbetat som mekanikkonstruktör, Team Leader och Teknisk Projektledare på konsultbasis hos Scania CV i Södertälje. Dessutom har jag hunnit med att vara affärsutvecklare och konsultchef på ett internationellt konsultbolag i Stockholm innan jag 2015 blev medgrundare och sedermera VD för Omecon som är en teknikpartner inom Produktutveckling. Vi hjälpte kunder runt om i Mälardalen med resursuthyrning, arbetspaket och rekrytering.

Vad ser du fram emot med din nya tjänst och för Axelent Solutions?

Jag är väldigt nyfiken på att få lära känna näringslivet i regionen och att få träffa alla framtida ingenjörer och förhoppningsvis kunna dela med mig av mina lärdomar och affärsmannaskap från Stockholm.

Jag ser dessutom en enorm potential i Solutions. Våra systerbolag (Axelent, Axelent Engineering och Axelent Safe-X) har ett väldigt gott rykte i regionen och jag hoppas att vi tillsammans kan finna många affärssynergier där vi hjälper våra kunder på olika plan.

Vad är det häftigaste med Axelent Solutions?

Jag gillar vårt ursprung, att vi har vårt DNA inom en välkänd och framgångsrik tillverkningsindustrin i form av Axelent. Min förhoppning är att vi ska kunna ta med oss en del av ”Gnosjöandan” in i vår verksamhet när det kommer till nyfikenhet, snabbhet, orädsla och lokala samarbeten.
Att vi just har våra rötter inom småländsk tillverkningsindustri gör oss väldigt unika på marknaden och det kommer våra kunder att märka. 

Om du fick välja en superkraft, vilken skulle det vara?

Jag skulle säga tankeläsning. Det hade underlättat mina kundmöten när det kommer till införsäljning samt i förhandlingssituationer, men nu har vi förvisso konsulter på bolaget som säljer sig själva via sina projektleveranser så superkraften kanske skulle bli överflödig.