Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Teknisk projektledning – ett naturligt steg i Solutions tillväxtresa

axelent-solutions-teknisk-projektledning-utvecklingsprojekt-konsulter

Intervju Julia Trolle Axelent Solutions startade nyligen upp sitt nya område inom Teknisk Projektledning. Vad innebär detta nya område och vad kan ni hjälpa era kunder med?

Det blir ett naturligt nästa steg för oss – vi har en god och bred kompetens inom produkt & produktionsutveckling samt beräkning och simulering. Vi tar gärna på oss projektledarhatten i våra områden och hjälper våra kunder med projekt från idéstadiet till leverans. Att kunna planera och styra projekten för att kvalitetssäkra och hantera eventuella risker är otroligt viktigt för att kunna vara konkurrenskraftig.

Vi kommer även att erbjuda skräddarsydda utbildningar inom projektledning, med särskild fokus på agila metoder och hur de kan användas i produkt och produktionsutveckling.

 

Vilka tekniska utmaningar kan företag ha där en projektledare kan hjälpa till?

Dagens industrier ser allt fler trender gällande krav på kortare produktlivscyklar, snabbare utvecklingscyklar och högre konkurrens. En projektledare hjälper med att se till att man håller vad man lovar gentemot ex. kunden; att projekt inte drar ut på tiden, man håller budget och ser till att leverera fantastiska resultat. Vilket kan vara extra klurigt i det samhälle och den ombytliga miljö som vi lever i just nu.

 

Vad finns det för värdefulla fördelar för kunder att ta in en teknisk projektledare?

Oj, massor! Främst handlar det om att uppnå kvalitet och kvalitetssäkra. Sen kan det vara mycket värdefullt att ta in någon utifrån som kommer in med lite nya tankar och perspektiv. Våra projektledare har drivit projekt på flera olika bolag och branscher, på så sätt har de även med sig flera metoder och tankesätt kring projekthantering.

 

Ser ni några vanligt förekommande utmaningar inom det tekniska området hos kunder/eller inom tillverkningsindustrin?

Det skulle kunna vara i projekt som handlar om nyutveckling och lansering av en produkt, automatisering i produktion eller organisatorisk processutveckling. Sen är det vanligt förekommande att bolag vänder sig till oss när de växer snabbt och samtidigt åkt på lite växtvärk. De kanske behöver göra om sin fabrikslayout, modularisera sin produktflora eller dylikt.

 

Kontakta oss

Julia-Trolle-konsultchef-Axelent-Solutions
Produktionsutveckling / Konsultchef

Julia Trolle

Phone number
+46 (0)36 538 66