Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Möt vår nya kollega Simon Wermelin, ny konsult på Axelent Solutions

Simon har en bred utbildning inom produktutveckling och Engineering management. Just nu gör han en 6 månaders intern upplärningsperiod med placering på Axelent AB:s R&D avdelning i Hillerstorp.

 

Berätta lite om dig och din bakgrund

Jag har en bakgrund som har omfattats av väldigt mycket lagidrott där framför allt ishockeyn har varit en stor del av mitt liv fram tills för ungefär 6 år sedan. Efter gymnasietiden och ett ganska abrupt slut på min ishockeykarriär så flyttade jag till Oslo där jag började jobba inom detaljhandeln som var starten på min yrkeskarriär. Efter ett år i Oslo så flyttade jag hem till Jönköping då jag fick möjligheten att vara med i uppstarten av en Hockeybutik där jag jobbade med försäljning av hockeyutrustning både i butik och inom näthandeln.

Hockeystore blev senare mitt extra jobb under mina 5 år på universitetet i Jönköping där jag utbildade mig till maskiningenjör med inriktning på produktutveckling & design följt av en master i Engineering management. Utanför jobbet tycker jag om att spela golf, padel och umgås med familj, vänner och min sambo.

Vad får du göra i din tjänst på Axelent Solutions?

 

Min tjänst på Axelent Solutions är utformad med en 6 månaders intern upplärningsperiod med placering på R&D avdelningen på Axelent AB i Hillerstorp. Avdelningen utvecklar och tar fram Axelents produkter. Här sitter jag med mekaniska konstruktionslösningar och har tidigt fått förtroendet att ansvara för utvecklingsprojekt.

Under denna period har jag fått ett varmt välkomnande till verksamheten och upplägget ger mig möjligheten att bygga en bred grund att stå på, vilket även skapar en trygghet till när det blir aktuellt för mig att eventuellt göra externa konsultuppdrag framöver.

Jag ser på denna period som ett ypperligt tillfälle att ta tillvara på så mycket kunskap och erfarenhet som möjligt från duktiga kollegor, då jag upplever att utbytet av kompetens känns nära tillhands på avdelningen.

Vad skulle du säga är mest intressant?

Jag tycker om att vara kreativ i mitt arbete och undersöka utvecklingsmöjligheter så lösningsorienteringen i produktutvecklingsprojekt tycker jag är mest intressant.

 

Om du fick välja en superkraft, vilken skulle det vara?

Att kunna klona sig själv för att kunna vara på fler ställen samtidigt skulle vara väldigt praktiskt och coolt.