Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Maria Safar från Jönköping University gör sin NFK på Axelent Solutions

Maria Safar studerar maskinteknik på Jönköping University. Nu gör hon sin NFK hos Axelent Solutions, där hon får omsätta sina kunskaper i praktiken. Hon arbetar med ett spännande projekt inom flygindustrin som innefattar mycket arbete i CAD. Läs intervjun med Maria nedan.

Kan du berätta lite om dina studier?
Jag studerar maskinteknik på JTH. Min inriktning är produktutveckling och design, vilket innebär att jag utöver den maskintekniska grunden får lära mig om hur en produkt utvecklas från en idé till att den är färdig. Vid sidan av mina studier är jag medlem i JU Solar Team där vi bygger en bil som drivs på solens energi. Den ska vi tävla med i Australien. Där är jag en del av mekanikteamet och jag jobbar främst med chassit.

 

Hur kom du i kontakt med Axelent Solutions?
Jag träffade dem i entrén till JTH i höstas. Jag kände igen dem som sponsorer till solbilsprojektet och valde därför att gå fram och prata med dem. Då fick jag en inblick i vad de gör och vilka typer av projekt de bedriver och kände att Axelent Solutions kan vara något för mig.

 

Kan du berätta lite om ditt projekt?
Under min praktik jobbar jag med ett gasreglage som används i flygsimulering. Kunden önskar att använda andra slags motorer än de som är tänkta att användas i den nuvarande designen och då har jag fått i uppgift att hitta en lösning. Projektet kretsar mycket kring CAD.

Vilken typ av yrke vill du jobba med när du är klar med studierna?
När jag är färdigutbildad skulle jag vilja jobba som produktutvecklare.

Vad är det med just det här yrkesområdet som lockat dig?
Det är ett yrke som främjar kreativitet och nytänkande. Man får vara nyfiken och skapa något nytt, eller förbättra det befintliga.

Vad har du hunnit få för bild av Axelent Solutions?
Det är ett företag med en god arbetskultur. Folk är glada och positiva och man håller samman på ett bra sätt. Man känner sig välkommen så fort man kliver in genom dörren.