Lär känna vår nya kollega Joel Nilsson - Axelent Solutions

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Lär känna vår nya kollega Joel Nilsson

Joel Nilsson

Vi är glada att kunna berätta att Joel Nilsson som gjorde sitt examensarbete hos oss nu har påbörjat sin anställning hos oss.

Varmt välkommen!

Hur känns det att börja din nya roll på Axelent Solutions?

Oerhört roligt! Jag har länge sett fram emot att byta ut skolbänken mot kontorsplatsen och jag är glad över att få jobba ”på riktigt” hos Axelent Solutions som jag skrev mitt examensarbete hos.

Kan du berätta lite vem du är och vad du har för intressen?

Jag är en glad, arbetsvillig kille som har ett överväldigande intresse för volleyboll. Just nu är jag aktiv i Värnamo Volley som tränare i två olika lag som slukar majoriteten av mina kvällar samt en hel del helger när väl säsongen är igång. Utanför volleybollen så gillar jag att läsa och se fantasy, och följer i skrivande stund fantasyserierna House of the Dragon och Rings of Power med stort intresse.

Vad gjorde du innan du började hos oss?

I våras tog jag civilingenjörsexamen inom masterutbildningen Production Engineering, samt kandidatutbildningen Automation & Mekatronik på Chalmers Tekniska Högskola efter att ha skrivit mitt examensarbete hos Solutions. På Chalmers läste jag mycket om produktionssystem, men även Lean, logistik, och om diverse programmeringsspråk. I somras så har jag varit aktiv som ledare på olika utbildningsläger för ungdomar i volleyboll.

Vad kommer du jobba med här?

Tanken är att jag ska jobba med produktionsutveckling med fokus på digital produktionssimulering. Jag ska, bland annat, skapa digitala modeller av kunders fabriker där jag kan göra flödes- och flaskhalsanalyser för att komma fram till optimerings- eller effektivitetsförslag som kan hjälpa kunden uppnå vad för mål denne kan ha.

Vilka delar ser du mest fram emot i din nya tjänst?

Jag har redan fått hänga med ut i industrin och sett lite olika typer av fabriker vilket har varit väldigt intressant. Sen gillar jag att lösa problem och lista ut vad den bästa eller effektivaste varianten av något kan vara. Mjukvaran Delmia som jag använde under exjobbet är ett bra och spännande verktyg för att göra just detta. Det möjliggör förändringar eller justeringar i de digitala modellerna för att göra tester utan att påverka den riktiga produktionen.