Lär känna Hampus Andersson, produktionsingenjör på Axelent Solutions - Axelent Solutions

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Lär känna Hampus Andersson, produktionsingenjör på Axelent Solutions

Vem är du? Berätta lite om dig själv och din utbildningsbakgrund.

Mitt namn är Hampus Andersson och jag är civilingenjör inom maskinteknik med master inom logistik. Min utbildning gjorde jag på Linköpings Universitet, men kommer från ursprungligen från en liten ort utanför Värnamo. Under hösten 2021 flyttade jag till Jönköping för att upptäcka en ny stad och söka nya utmaningar. Jag gillar att upptäcka nya städer och länder, då jag har ett intresse för geografi, men största intresset ligger inom mat och dryck. På fritiden gillar jag att spela golf, se på fotboll och ha vinprovningar med mina vänner.

 

Hur började din resa på Axelent Solutions och vad gjorde att du sökte dig till att jobba här?

När jag flyttade till Jönköping och var på jakt efter jobb så besökte jag karriärsmässan på Jönköpings Universitet. Väl på mässan hamnade jag efter ett tag vid Axelents monter, där Andreas Lanz stod och berättade om företaget. Jag berättade lite om mig själv och Andreas rekommenderade mig då att söka till Axelent Solutions. Han fortsatte att berätta om Axelent Solutions och berättade om vilka områden och kunder som de riktade in sig på. Jag fann de Andreas berättade väldigt intressant, så jag skickade en ansökan så fort jag kom hem den dagen.

Vad är ditt uppdrag just nu?

Just nu sitter jag och lär upp mig inom Delmia som är en programvara från Dassault Systèmes som gör det möjligt digitalt att modellera och planera industriell tillverkning.

I den Digitala Fabriken får jag jobba med processplanering, designa fabrikslayouter och materialflödessimulering. Allt för att ta fram effektivare produktion och optimerade lösningar hos företag i framtiden.

Vad tycker du är mest inspirerande med ditt jobb?

Mest inspirerande med mitt jobb är att jag får vara med och ta fram lösningar, som kommer att hjälpa företag att bli mer effektiva i sin produktion. Jag inspireras av att föra utvecklingen framåt och att använda mina kunskaper för att hjälpa andra.

Kan du beskriva något som du gjort i ditt jobb som du är extra stolt över eller som varit extra roligt?

Jag är väldigt stolt över att på kort tid kunnat sätta in mig i den Digitala Fabriken och börja använda mjukvaran.

Vilka är de största fördelarna för bolag när det kommer till att digitalisera sin produktion?

Genom att digitalisera sin produktion får man en otrolig fördel i att kunna ha en god översikt över allt inom sin produktion. Man kan använda sig av simuleringar för att få fram optimerade flöden av material, hitta flaskhalsar och till och med förutse oväntade avbrott i produktionen. En annan aspekt är att allt blir tillgängligt för alla intressenter och det blir lättare att samarbete över olika avdelningar, t ex kan produktutvecklare och produktionsplanerare enkelt validera saker med varandra.