Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Lär känna Alexander Movitz – Mekanikkonstruktör på Axelent Solution

Vem är du? Berätta lite om dig själv och din bakgrund.

Jag heter Alexander Mowitz, är 35 år gammal och bor med min fru Erica i ett hus på landet ca 1 mil söder om Jönköping. Jag började min yrkesbana med en högskoleexamen i produktutveckling och möbeldesign. Jag jobbade sedan något år med utveckling inom offentliga möbler, kontorsmöbler och inredning. Efter det gick jag vidare som säljande konstruktör inom uterum branschen. Det höll jag på med i ungefär 6 år och därefter arbetade jag 3 år med utveckling av sjukhusmöbler som sängar, bord och tillbehör till dessa.

Vad innebär det egentligen att vara mekanikkonstruktör på Axelent Solutions?

Hur började din resa på Axelent Solutions?

Det började med att jag gjorde en ansökan som mekanikkonstruktör på LinkedIn, sen gick det ganska fort att komma i gång. Jag blev den förste som Axelent Solutions VD, Andreas Lanz anställde vilket kändes trevligt!

 

Vad är ditt uppdrag just nu?

Nu har jag varit 3 månader på Husqvarna AB som design engineer inom motorsågar.

 

Vad tycker du är mest inspirerande med ditt jobb?

Det är fantastiskt att ha så många drivna ingenjörer i samma utvecklingsgrupp som en själv.  Dem är bra bollplank för utvecklingen av både mig själv och de produkter vi designar.

 

Kan du beskriva något som du gjort i ditt jobb som du är extra stolt över eller som varit extra roligt?

 

Det är extra roligt att få fokusera på ett specifikt område, i mitt fall en motorsåg som skall utvecklas och förfinas in i minsta detalj. Tidigare har jag haft relativt korta projekt, vilket gör att det är roligt med ett större tidsspann för att verkligen förkovra sig i att komma fram till bästa möjliga lösning.