Fjärran - Axelent Solutions

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Axelent Solutions har i samarbete med Fjärran hjälpt till att utveckla en dryckeslösning som både är en vätskebehållare och ett reningsfilter. Med hjälp av sin kunskap inom beräkning och simulering har Axelent Solutions bistått med tekniska beräkningar i projektet men också stöttat Fjärran med konstruktionsinsatser och CAD-underlag under projektets gång.

produktionsutveckling-konsult-axelent-solutions

Intervju, Johannes Kloth Christensen Johannes Kloth Christensen, grundare av Fjärran berättar om produkten och samarbetet med Axelent Solutions

”Fjärran Oasis heter produkten som Axelent Solutions hjälpt oss att utveckla. Det är en vattenbehållare med ett filter som filtrerar bort virus, smuts och partiklar oberoende storlek. En metod vi kallar – ”hydration method”. Vattenbehållaren är komprimerbar vilket gör att den är enkel att ha med sig när man ska ge sig ut i naturen.
Du fyller enkelt på vatten i flaskan från exempelvis ett vattendrag för att sedan direkt kunna dricka helt renat vatten. Vattnet blir inte bara rent utan det blir också godare än exempelvis det kommunala vattnet.
Med liknande produkter som finns på marknaden idag måste du aktivt göra något för att kunna rena vattnet men med Fjärran Oasis är det bara att fylla på vatten och dricka direkt.”

Hur började din företagsresa?

Jag var ute i naturen och började fundera på hur man skulle kunna dricka renat vatten från naturen men även hur man enkelt skulle kunna ta med sig vätskebehållaren. Min första design-idé gjorde jag i lera och sedan svarvade jag ut en modell. Den modell som jag svarvade är väldigt lik det faktiska resultatet som lanseras nu i april.

Vad har ni stött på för utmaningar i projektet?

Vi stötte framför allt på problem med Bälgen. Detta var en utmaning där Solutions verkligen har hjälp till. Bälgen var tvungen att kunna fällas ihop lätt, vara som en fjäder och samtidigt kunna expandera. En till utmaning har också varit verktygstillverkningen där ett helt nytt produktionsverktyg skulle designas fram som används för att få fram produkten.

Hur upplever du att samarbetet med Axelent Solutions har fungerat?

När Axelent Solutions kom in i projektet har det fungerat jättebra. De såg möjligheter och trodde på idén. Axelent Solutions lägger ner tiden och har tron på att det ska gå. De har också varit ödmjuka igenom hela arbetet.

Behöver ni fördjupad kunskap om er produkt och dess beteende? Kontakta oss!

Fredrik Erling
Beräkning & Simulering

Fredrik Erling

Phone number
+46 (0)36 538 54