Hestra Markis - Axelent Solutions

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Case: Hestra Markis Monteringsanvisningar och konstruktionsunderlag åt Hestra Markis

 

Konsult från Axelent Solutions på ett tre månaders uppdrag hos Hestra Markis, i småländska Hestra. Hestra Markis är en av Sveriges största fristående tillverkare av solskyddsprodukter för indoor och outdoor living. Deras produktionsanläggning har sedan 1948 försett den svenska och nordiska marknaden med högkvalitativa och flexibla solskyddsprodukter. Nedan berättar Patrik Andersson, teknisk chef på Hestra Markis om samarbetet med Axelent Solutions.

 

Intervju med Patrik Andersson Berätta om hur det varit att ta in en konsultfirma.

– När vi träffade Andreas Lanz för första gången så fick vi genast en bra bild av Axelent Solutions. Framför allt har det varit flexibelt att ta in extern part och det har gjort att vi kunnat fokusera på annat medan konsulten har tagit de bitarna som vi släpat med och kanske inte hunnit med i nuvarande situation. I övrigt är det inte någon större skillnad mot att ta in en konsultfirma än vad det är att ta in en servicetekniker eller elektriker.

 

”Fördelarna med Axelent Solutions var att vi i första hand diskuterade en lösning som skulle passa oss bra. Hela upplägget kändes flexibelt och vi kunde anpassa det till vår fördel.”

Monteringsanvisningar-Axelent-Solutions

Berätta om uppdraget och hur samarbetet fungerat.

– Konsult från Axelent Solutions har varit en resurs i början för att stötta upp i ritningsarbetet och förbättra konstruktionsunderlag. Konsulten hade även i uppdrag att ta fram material åt vår marknadsavdelning för monteringsanvisningar och andra instruktioner av två av våra storsäljare. Ett uppdrag var också att få fram mer säljande och mer informativa bilder åt en av våra kunder. Vi är jättenöjda med Axelent Solutions och det arbete som utförts.

Hur kom ni fram till att ta in en konsult och vilka är fördelarna?

 

– Vi hade organisationsförändringar som gjorde att vi behövde få in någon ganska snabbt för att täcka upp för mig och delar av mitt arbete. Fördelarna med Axelent Solutions var att vi i första hand diskuterade en lösning som skulle passa oss bra. Hela upplägget kändes flexibelt och vi kunde anpassa det till vår fördel.
Det var bra att vi kunde välja en konsult som var junior samt att vi kunde välja i vilken omfattning av procent som konsulten skulle arbeta hos oss. Även om vi är mycket nöjda med Axelent Solutions så är det också en fördel att vi har möjlighet att avsluta uppdraget på kort varsel men även starta upp det igen vid behov.

– Vi tror absolut att vi kommer ta in en konsult här framåt från Axelent Solutions. Det bästa för oss framåt nu kommer vara att fokusera på de tekniska bitarna och då kan det bli så att vi plockar in en konsult igen för att göra konstruktionsunderlag.

 

 

Hestra-markis-konstruktionsunderlag-kundcase-monteringsanvisningar

Axelent Solutions Produktutveckling inom mekanikkonstruktion

Våra mekanikkonstruktörer besitter en gedigen kunskap och har erfarenhet från kunder inom olika branscher. Vi hjälper alltifrån entreprenörer till internationella bolag i deras utvecklingsprojekt. Vill du också ha hjälp inom detta område, kontakta oss!