Haglund Industri - Axelent Solutions

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Case: Haglund Industri Kostnadsreduceringsprojekt

Mekanikkonstruktör på Axelent Solutions har varit delaktig i ett kostnadsreduceringsprojekt hos Haglund Industri. Haglund Industri har sitt huvudkontor och produktion i Gällstad där de tillverkar professionella kyl- och fryslösningar för restaurang och storkök.

Bakgrund

Projektet syftade till att skapa en kostnadsreducering för ett av Haglund Industris kylskåp. Hela produktcykeln behövde ses över för att hitta både förbättringar och titta på möjligheter för en kostnadsreducering.

  • Kostnadsreducering på enbart tre månader
  • Produktförbättringar, kvalitets, – tillverknings, – och monteringsmässigt

Ökade materialkostnader var en av de största utmaningarna i det här projektet som behövde ses över. Solutions kom med förbättringar både på produkten, kvalitets, – tillverknings, – och monteringsmässigt och kunde hjälpa till både att förbättra och minska kostnaden per produkt utan att tumma på kvalitén.

Tankar från Björn Sternving, Utvecklingschef / R&D manager på Haglund Industri

– ”Samarbetet har varit bra generellt och konsult från Axelent Solutions kom in i arbete relativt snabbt. Det är alltid nyttigt att ta in personal med andra erfarenheter som kan se på våra utmaningar på ett nytt sätt.”

andreas-lanz-axelent-solution
VD / Mekanikkonstruktion & Produktutveckling Andreas Lanz +46 (0)36- 538 70 andreas.lanz@axelentsolutions.se

Vill du bli kontaktad?

Kul! Fyll bara i dina kontaktuppgifter så återkommer vi!

axelent-solutions-samarbete-haglund-industri
Lösningar

Produktutveckling och mekanikkonstruktion

Våra mekanikkonstruktörer besitter en gedigen kunskap och har erfarenhet från kunder inom olika branscher. Vi hjälper alltifrån entreprenörer till internationella bolag i deras utvecklingsprojekt.

Läs mer