Jennifer Lundkvist ansluter som beräkningsingenjör till vårt team! - Axelent Solutions

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Jennifer Lundkvist ansluter som beräkningsingenjör till vårt team!

Jennifer-Lundkvist-beräkningsingenjör

Vi välkomnar Jennifer Lundkvist som beräkningsingenjör till oss.
”Det känns väldigt spännande att börja denna tjänst på Axelent Solutions och att prova på livet som konsult.” – Jennifer

Kan du berätta lite vem du är och vad du har för intressen?

Jag är en positiv och aktiv person med ett stort intresse för hur saker fungerar och hur dessa hänger ihop. Det kan variera ifrån hur en motor fungerar till hur man utför en övning på gymmet på korrekt sätt. Mina intressen är väldigt varierade, men träning har följt mig hela livet i olika former. Jag har alltid varit intresserad av djur och hundarna har funnits vid min sida sedan barnsben. På senare år utökades detta även till hästar. Idag blir det flitigt tränande av hundagility och hästdressyr.

Vad kommer du jobba med här?

Jag kommer att jobba som beräkningsingenjör. Det finns en väldigt stor bredd på vilka olika simuleringar som går att utföra, men jag kommer främst att räkna hållfasthet på produkter. Detta innebär att vi bryter ner en CAD-geometri i små element och sedan låter en dator beräkna fram ett grafiskt svar till oss. På detta sätt kan man få information om en produkt utan att behöva tillverka en prototyp och testa. Man kan på så vis även snabbt göra småändringar i geometrin, ändra material eller byta lastfall.

Vilka delar ser du mest fram emot i din nya tjänst?

Mest ser jag fram emot variationen i arbetet, problemlösningen, samt de kundnära relationerna. Eftersom min roll är belagd in-house så kommer mina uppdrag att variera och inte vara knutna till enbart en kund. Detta kommer att ge chansen till en inblick i väldigt varierande produkter och nya utmaningar i problemlösning.

Tre snabba: Dold talang?

Språk

Favoritmat?

Risgrynsgröt

Nämn en serie du inte kan vara utan?

Oftast tittar jag på deckare, men om jag ska försöka komma på en specifik serie som är extra bra så skulle det kunna vara Project Runway eller en australiensisk dansserie som jag tittade mycket på.