Goncalo och Emil berättar om sin NFK på Axelent Solutions - Axelent Solutions

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Goncalo och Emil berättar om sin NFK på Axelent Solutions

Under sina 8 veckors praktik på Axelent Solutions har Goncalo Carvalho Marques, Emil Lipic och Elliot Jonsson fått möjlighet att arbeta med spännande projekt och ta med sig värdefull kunskap.
Goncalo och Emil berättar om vad de fått göra under dessa praktikveckor och vad de tar med sig från praktiken.

Intervju

Goncalo Carvalho Marques

Vad fick dig att söka till just Axelent Solutions?
Vi har alltid haft ett bra samarbete med Axelent Solutions i JU solar team där jag är med. Så jag hade hört väldigt gott om Axelent Solutions och det fick mig att söka till just er.

Berätta om ert projekt och vad du hittills fått göra under din praktik.
Min praktik har innefattat väldigt mycket, men om man beskriver kortfattat så har jag bland annat jobbat som konsult åt en kund från Stockholm och hjälpt till i produktutvecklingen av deras produkt. Jag har även hjälpt Kjell Sixtensson med att ta fram en prototyp till hans projekt där jag fått lära mig att bocka och utföra en hel del 3D-printning. Jag har fått lära mig CATIA utav Andreas Angelou och suttit med det på egen hand.

Vad tycker du har varit det bästa med att göra din praktik på Axelent Solutions?
Det bästa med min praktik har varit att få vara med i ett projekt från start till slut hos kund och att ha fått ta lärdom av all kompetens så finns på Axelent Solutions.

Vad för ny kunskap tar du med dig efter dessa praktikveckor?
Det jag tar med mig är att det är väldigt viktigt att försöka få upp en bra tidsplan och att kontinuerligt jobba tillsammans med kunden.

Emil Lipic

Vad fick dig att söka till just Axelent Solutions?
Då Axelent är huvudsponsor för solbilen där jag själv är med i teamet och de hjälper oss med konsulttimmar så vet man vilka dem är och vad dem gör. Deras företag lät väldigt intressant och därmed sökte jag min NFK hos Axelent Solutions.

Berätta om ert projekt och vad du hittills fått göra under din praktik.
Vi fick utföra ett inhouse projekt där en kund ville förverkliga en produkt som ska användas i duschen. Produkten är en borste som ska kunna behålla hårprodukter som sedan ska kunna appliceras med denna borste. Vi studenter fick fullt ansvar för detta projekt och fick därmed utföra hela processen från idé till koncept.

Vad tycker du har varit det bästa med att göra din praktik på Axelent Solutions?
Det bästa med min praktik har varit att få jobba mot en verklig kund. Att få utföra ett riktigt arbete och gå från idé till koncept. Det har varit väldigt lärorikt.

Vad för ny kunskap tar du med dig efter dessa praktikveckor?
Att arbeta mot sina egna deadlines. I vanliga fall har jag jobbat med en uppgift i taget, med utsatta deadlines. Projektet fick mig att vara min egen projektledare och därmed planera och sätta deadlines åt mig själv. Det var väldigt nyttigt och lärorikt.