Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Lär känna Fredrik Erling, beräkningsingenjör på Axelent Solutions

Vem är du? Berätta lite om dig själv och din utbildningsbakgrund.

 

Jag arbetar som beräkningsingenjör på Axelent Solutions. Jag är uppvuxen i Halmstad men bor nu i Hestra sedan några år med en vända i Göteborg däremellan. Jag har två masterexamen, en i maskinteknik och en i beräkningsteknik. De senaste 10 åren har jag jobbat med tekniska beräkningar. På fritiden tycker jag om att spela saxofon, läsa, måla tavlor, hänga med mina husdjur, släkt och vänner, köra hoj och följa Formel 1-cirkusen, bland annat. (Hade gärna sett att det fanns 30–40 timmar på ett dygn.)

Hur började din resa på Axelent Solutions och vad gjorde att du sökte dig till att jobba här?

 

Min första kontakt med Axelent-världen var med Axelent AB när jag drev ett eget konsultbolag. Efter ett tag insåg jag och Axelent Solutions att vi var en perfekt matchning för varandra – de gjorde redan allt annat inom produktutveckling utom beräkning, och jag gjorde just beräkning. Att bli en del av Axelent-världen var ett lätt val. Här finns en familjär känsla och en genuin omsorg om de anställda, samtidigt som det finns en nyfikenhet på framtiden.

Vad är ditt uppdrag just nu?

 

Just nu hjälper jag Axelent AB och en del andra kunder med beräkningstjänster för att de ska få en djupare förståelse för deras produkters beteenden och prestanda. Parallellt med det utvecklar jag Axelent Solutions beräkningserbjudande för att bättre möta framtida förfrågningar och utmaningar.

”Här finns en familjär känsla och en genuin omsorg om de anställda, samtidigt som det finns en nyfikenhet på framtiden.”

Vad tycker du är mest inspirerande med ditt jobb?

 

Mest inspirerande är att det med beräkningsteknik på sätt och vis är möjligt att blicka in i framtiden. Datormodeller idag kan göras så pass verklighetstrogna att de förutspår hur den fysiska produkten kommer att bete sig.

 

Kan du beskriva något som du gjort i ditt jobb som du är extra stolt över eller som varit extra roligt?

 

Jag löste för ett tag sedan ett problem åt en kund med hjälp av beräkningsteknik. Projektet hade kört fast och en komponent presterade inte som det var tänkt, och det var så illa att hela produkten skulle vara närmast oanvändbar. Med hjälp av datorsimuleringar kunde jag då bevisa att en omfördelning av material i komponenten skulle lösa problemet samtidigt som övriga funktioner bibehölls. Det var fett nice!